Kohakutou er et traditionelt japansk slik, der ikke kun ser smukt ud, men også smager skønt. Det er lavet af agar-agar, som stammer fra tang, og har en unik geléagtig konsistens i midten (som vingummibamser) og et lækkert knasende ydre. Dette slik er ofte dekoreret med farverige mønstre som får det til at ligne små krystaller. Det er nemmere at lave end man skulle tro, og børn kan sagtens være med. Hvis i ønsker at lave noget nyt, anderledes og sjovt så skal i prøve Kohakutou!
Tid: ca. 15 min + hviletid på køl 2 timer + design og udskæring + hviletid på køl 7 dage.
Ingredienser
- 200ml vand
- 6g agar agar (Mærke FunCakes eller Telephone brand)
- 300 g sukker
- Aromaer f.eks. LorAnn Oils
- Farve f.eks. geléfarve/pastafarve
- Smagsneutral olie (til at smøre form)
Udstyr
- En lille gryde
- Bagepapir
- Et fad eller en form ca. 20×20 cm
- En kniv eller cookie cutters (børneknive kan også bruges)
Fremgangsmåde
- Start med at samle alle dine ingredienser og udstyr. Det er vigtigt at have alt klar, da blandingen hurtigt stivner.
- Hæld 200ml. vand i en gryde og tilsæt 6g agar agar. Rør rundt til det er blandet godt sammen.
- Sæt temperaturen på middel varme, og kog blandingen i 2 min.
- Ændre til lav varme, og tilsæt sukker. Rør det rundt, indtil sukkeret er helt opløst, og rør jævnligt for at undgå at sukkeret brænder på.
- Kog indtil blandingen er let klistret, og sluk derefter for varmen.
- Tilsæt aromaer, og bland det godt sammen (følg instruktionerne på pågældende aroma).
- Smør et fad med lidt smagsneutral olie, og hæld blandingen over i.
- Tilsæt farvestoffer. Brug spidsen af en tandstik og rør rundt i blandingen for at lave mønstre. Tilsæt alle de farver og mønstre i ønsker.
- Blandingen sættes på køl i 2 timer, så det stivner.
- Brug en skarp kniv, til at skære langs kanterne rundt i fadet. Vend fadet på hovedet og forsigtigt skub gelé blandingen ud.
- Skær de fine krystaller ud med en kniv, eller brug cookie cutters for at lave sjove former.
- Læg de færdige krystaller/former på et bagepapir i køleskabet. De skal stå i køleskabet en uges tid, til de er helt sprøde på ydersiden. Du kan med fordel vende dem rundt efter et par dage, for at sikre de krystalliserer ordentligt. Hvis bagepapiret er meget fugtigt, så kan du evt. skifte det ud med et tørt.
Kohakutou er en sjov måde at bringe japansk kultur ind i dit køkken. Del gerne dine resultater med venner og familie, og lad dem smage på dit hjemmelavede slik!
Husk at tagge Bagestunder på Instagram eller Facebook med hashtagget #bagestunder eller tag @bagestunder profilen, hvis i forsøger Jer med dette sjove og anderledes slik.
God fornøjelse!
Sidst redigeret: 19 Okt. 2024